Sista veckan på 2016

Nu är det snart dags för ett nytt år. Vet inte riktigt vad jag ska säga om 2016 faktiskt.. Det har varit ett bra år generellt men samtidigt så har det känts förvirrat på något vis. Många bra saker har hänt men det har också känts som att jag bara stått still och inte riktigt kommit nån vart? Svårt att sätta ord på känslan. Jag hoppas i alla fall att 2017 blir ett riktigt bra år och att både jag och Poker får vara friska och krya.


Poker har ju haft en liten vila på 6 dagar, mest för att få vila kropp och knopp så jag passade på att lägga den under juldagarna när man ändå har fullt upp med annat. Men nu är vi redo att ta oss an vinterträningen och det firar vi med att åka o träna för världens bästa Lollo redan idag!

Veckoschemat för den här veckan:

Måndag: Vila

Tisdag: Longering

Onsdag: Promenad

Torsdag: Dressyr i ridhuset 

Fredag: Träning för Lollo

Lördag: Promenad/ Longering 

Söndag: Rida ut

Allmänt | | Kommentera

Vintervila

Poker har fått en liten vintervila nu sen i onsdags och nu över jul. Men from i morgon kör vi igång igen. Han har ju varit igång ordentligt i 3 månader nu så jag tror att både kroppen och knoppen mår bra av att få en liten mini-vila. Jag gillar egentligen inte att planera in vila då han på nåt sätt alltid lyckas skada sig och får vila ändå, hehe. Men nu kände jag att det vore bra med en liten återhämtning på några dagar. 


Jag funderar även på att göra en vetcheck nån gång i januari bara för att se att allt står rätt till. Tror inte att det är något men det känna alltid skönt att kolla honom minst en gång i halvåret. Mest för att förebygga!

Allmänt | | Kommentera

Vecka 50

Hej på er! Nu är det ju redan onsdag men tänkte köra ett veckoschema ändå.


Måndag: Dressyr i ridhuset 

Tisdag: Dressyr i ridhuset 

Onsdag: Promenad / Lätt longering

Torsdag: Rida ut (om det inte är jättehalt). 

Fredag: Dressyr i ridhuset/ Rida ut. Rider antagligen ett kortare pass i ridhuset och rider ut innan eller efter för variationens skull. 

Lördag: Vila/Promenad 

Söndag: Dressyr i ridhuset


Jag tycker det kan vara rätt svårt att hitta en bra balans i träningen nu under vinterhalvåret. Det blir rätt mycket ridhus, särskilt när halkan ställer till det men  försöker kompensera med att rida ut så mycket som det går när det är bra underlag. Alt skritta fram och av ute. Poker verkar dock nöjd med vårt upplägg så det är ju bara o köra på med samma tänk! 😉 

Allmänt | | Kommentera
Upp