Skrittur med sällskap

I lördags fick Poker en välförtjänt vilodag efter två hårda träningspass i ridhuset. Jag pussade bara på honom och såg till att han hade det bra. Igår kväll var vi ute och skrittade en jättemysig runda tillsammans med Columbine och Escada. Vi var väl ute ca 40 minuter och bara skrittade på hårt underlag, så himla bra träning och så otroligt mysigt!

Jag upplever att han blir så himla lösgjord av att bara vara ute och skritta. I början är han oftast lite hetsig men sen efter ett tag brukar det lugna ner sig, oftast, haha! Det är ju ofta väldigt mycket att titta på enligt Poker, särskilt nere mot ridskolan och borta vid bostadsområdena. T.ex. barn, hundar, läskiga soptunnor, andra hästar (?) osv osv.. Man kan ju lugnt säga att han blir mentalt trött efter att ha så mycket att kolla på haha!
 
I alla fall, idag måndag så blir det antingen en till vilodag för att ladda upp inför kommande träningsvecka eller så blir det en skritt/klätterrunda i skogen. Jag ska nämligen till naprapaten idag så det beror lite på hur jag känner mig i min rygg efter det.
 
 
Allmänt | | Kommentera

Pokerface

Satt och kollade igenom lite gamla bilder och tänkte att jag kan lägga upp några här från vår tid tillsammans. Helt galet att vi hängt ihop i snart 5 år!!! Är så glad att jag köpte den här lilla krabaten som tillslut blev en riktigt riktigt fin häst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera

Lördag

Godmorgon på er!
 
Vaknade för nån timme sen och har sen dess inte gjort många knop, produktiv dag ;) Nej men idag är vädret inte det roligaste här i Stockholm. Regnet bara öser ner och som tur är hade jag redan planerat en vilodag med en liten promenad för Poker idag, väldigt passande!
 
Igår kväll red jag ännu ett pass i ridhuset. Jag följde upp och fortsatte på samma spår som i torsdags och jag hade en mycket bättre känsla redan från början. Han har alltid varit svår att jobba i skritten i början av passet då jag fått känslan av att han inte riktigt släpper igenom, eller ja snarare jag som inte kommit åt honom där. Så skritten har jag alltid valt att lägga i mitten av passet men igår kunde jag jobba honom där redan från början. Mycket öppnor och sidvärtesövningar för att få honom med mig. Han svarar väldigt bra undan höger skänkel men undan vänster är lite jobbigare så det får vi fortstätta att öva på och renodla. 
 
Fick en väldigt fin känsla i traven stundvis och det känns som att poletten börjar trilla ner nu. Det är ju klart att han inte orkar gå där jag vill ha honom till hundra procent av passet men stunderna blir längre och längre så det känns jättekul! Vänstergaloppen är ju normalt svårare än höger men igår fick jag en jättefin känsla där. I högergaloppen blev han dock lite trött och orkade inte hålla ihop på slutet men men, det är sånt som händer! Jag är nöjd i alla fall! :)
 
Poker precis när jag hade köpt honom som 2,5 åring. En riktig liten virvelvind haha! Snart har jag ägt honom i hela 5 år, det är helt sjukt vad tiden går fort!
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp