Söndag

Hej på er! Uppdateringen är lite låg nu men har inte så mycket att skriva i och med att han inte rids för fullt nu den här veckan. Vi har mest gått på promenader och pysslat i stallet. Kvalitéts tid helt enkelt! ;)
 
Igår red jag för första gången sen i söndags och det märks verkligen när jag inte ridit på ett tag. Han blir lite loj och okänslig för hjälperna så jag jobbade mest på att renodla hjälperna. Med renodla menar jag att jag testar gasen och bromsen och att han flyttar undan för båda skänklarna. Om han inte svarar för hjälperna korrigerar jag för att få en snabbare reaktion. Efter en stund blev han mycket bättre men hjälp vad svårt det är när man bara får skritta. Han är svår att jobba längre stunder i skritt innan jag har fått trava och galoppera. Men nu när vi inte har något val är det ju bara att öva på!
 
Det var så fint vid travbanan i fredagskväll när vi gick på en liten promenad!
 
 
Allmänt | | Kommentera

Några dagar off..

 
Hej på er!
 
Förlåt för dålig uppdatering med har haft fullt upp under dom senaste dagarna så bloggen har blivit bortprioriterad. Har ridit varje dag sen i torsdags och han känns bara bättre och bättre för var dag som går. Igår däremot var vi på kliniken och planen var att vi skulle sko och efter det göra en vetcheck. Vi bestämde oss för att plocka av skorna bak och låta dom få en chans att stärka sig över sommaren. Vi kom även fram till att vi väntar med att sätta på skor fram och låter dom ta sig lite mer. Så nu står jag med en häst som är barfota runt om. Det var ju inte riktigt planen från början men jag tror det är bästa för honom just nu och i och med att han kommer gå i gräshage i sommar så tror jag att fötterna kommer bli riktigt starka och fina till hösten. 
 
Vetchecken gick bra. Han var ju lite öm i bakhovarna men det är ju inte så konstigt eftersom att vi plockade av skorna direkt innan. Annars var det inget fel större fel på honom så det känns jätteskönt! Han ska ta det lugnt under den här veckan och sen ska vi börja köra på som vanligt igen. Får ju dock se hur bakhovarna tar sig och jag håller tummarna att han inte blir allt för öm nu i början! Summan av allt så är jag nöjd över dagen och jag är så glad att jag har ett sånt bra team runt omkring mig! ;)
 
 
Bild från i morse. Så himla härligt väder så Poker får gå naken idag! :)
 
 
Poker visar ett av alla sina trix som han har lärt sig haha!
 
 
Allmänt | | Kommentera

Vilodag

Idag blev det vila för Poker. Har ridit 3 dagar i rad så idag blev det en liten promenad istället. Vill inte köra på för hårt eftersom att han knappt är igång och särskilt inte när vi inte kan rida någon annanstans än i ridhuset förtillfället. Vill ju inte att han ska tycka det är tråkigt att ridas i ridhuset på sikt. Varierad träning är ju den bästa! :)
 
I morgon blir det nog samma upplägg som idag, en liten promenad så kroppen och knoppen får återhämta sig! 
 
Fina plutten! Här blir han tömkörd av Johan på Anneberg för några år sedan.
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp